Recept: pizza bianco med päron och Saint Agur

IMG_3526.JPG

Sist ut av pizzorna jag knåpade ihop hemma i Skåne i augusti är denna med päron och mögelost! En klassisk kombination som verkligen funkar på en bianco-botten.

IMG_3520.JPG

Men trots att den var fantastiskt god så saknades något. Jag kom såklart på vad men hade ingen av ingredienserna hemma i sommarstugan. Men jag tror absolut att lite hackade valnötter och lite ringlad acaciahonung hade lyft pizzan ytterligare, så det får ni gärna lägga till! Det ska jag nämligen göra när jag lagar denna goding till pizza härnäst!

IMG_3510.JPG

IMG_3524.JPG

Pizza bianco med med päron och Saint Agur, 1 pizza

1/4 pizzadeg

mjöl till kavling

2-3 msk creme fraiche

1/4 buffelmozzarella i bitar

1 dl riven prästost

2 päron, tunnt skivade på längden

40 g Saint Agur, smulad i bitar

havssalt och svartpeppar

Till servering:

ev hackade valnötter och flytande acaciahonung

Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred på creme fraiche. Fördela mozzarellan och den rivna osten. Lägg på päronskivorna och  fördela Saint Agur. Salta och peppra. Grädda på 220C (200C varmluft) i 8-10 minuter (bottnen ska vara bakad, osten smält och hela pizzan lite gyllenbrun). Ta ut från ugnen, toppa eventuellt med hackade valnötter och lite ringlad acaciahonung. Slica och servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s