Recept: kall sås med vitlök och örter

IMG_7474.jpg

Hemma i Skåne känner jag mig alltid bortskämd med saker som jag som barn tog för givet; ett dignande fikonträd, hemodlade söta tomater och rejält med färska örter i trädgården. Inte små krukor, utan rejäla buskar av rosmarin, timjan och oregano som spritt sig längs marken och flera sorters mynta.

Det var därför en ynnest att svänga ihop en kall sås med vitlök och örter första kvällen hemma i Skåne, när allt fanns i trädgården.

Såsen åt vi tillsammans med brynt och ugnsstekt (pga grillförbudet) fläskfilé men den passar till i princip allt kött, och en del fiskrätter med!

IMG_7476.jpg

Kall sås med vitlök och örter, 3-4 portioner

3 dl creme fraiche

2 msk majonnäs (gärna Hellman’s)

1 tsk dijonsenap

1/2 tsk flytande honung

3/4 liten vitlöksklyfta, finhackad

ca 3 msk hackade blandade färska örter såsom rosmarin, salvia, timjan, persilja

salt och peppar

Blanda creme fraiche och majonnäs. Blanda sedan i senap, honung, vitlök och örter och låt stå en stund innan servering. Smaka av med salt och peppar.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s