Recept: blodapelsinsallad med biscotti

IMG_9409.jpeg

IMG_4050.jpeg

Nu går det äntligen mot varmare tider. Våren är kanske inte riktigt här ännu (men man skulle kunna tro det då det i skrivande stund är 12 plusgrader och strålande sol i London), men vi bjuds på vårtecken. Vintergäck och krokusar har börjat spira och mamma har plockat den första ramslöken i Skåne. Så snart kommer primörerna på löpande band!

IMG_9417.jpeg

IMG_4049.jpeg

Men innan dess tycker jag att vi passar på att njuta av blodapelsinen, som också har en kort säsong och är bäst att avnjuta just precis nu!

I helgen gjorde jag denna enkla blodapelsinsallad med lite vanil i lagen och serverade (köpta) biscotti och lättvispad grädde till. Riktigt fräscht och gott!

IMG_9418.jpeg

Blodapelsinsallad med biscotti, 2 portioner

3 blodapelsiner – rumsvarma

1 clementin eller 1/2 blodapelsin, saften

1/2 tsk florsocker

1 liten nypa vaniljsocker eller flytande vanilj 

mynta eller citronmeliss till servering

Tillbehör:

biscotti

lättvispad grädde

Tvätta apelsinerna noga och torka dem torra. Skär bort skalet på ändarna på apelsinerna och sedan runt om, även allt det vita ska skäras bort. Skiva apelsinerna i tunna skivor från ena änden. Arrangera apelsinskivorna på ett fat. Blanda citrussaften med florsocker och vanilj och ringla över. Dekorera med mynta. Servera med biscotti och lättvispad grädde.

En reaktion till “Recept: blodapelsinsallad med biscotti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s