Recipe: blodapelsinpanncotta

IMG_4190.jpeg

Blodapelsinernas tid är nu! Förutom att äta dem tunt skivade i en härlig apelsinsallad passar de även bra till pannacotta. Såklart. I princip alla smaker funkar i en pannacotta, som ni kan se här på bloggen.

Blodapelsinpannacotta, 2 portioner

250 ml grädde

25 ml demererasocker

skalet (zest) av 2 blodapelsiner

saften av 1 blodapelsin

1 och 1/4 gelatinblad

Till servering:

filéad apelsin från apelsinen som blev över

Häll grädden och sockret i en teflonbottnad kastrull. Riv i det yttersta tunna skalet på apelsinerna på det näst finrivna läget på ett vanligt rivjärn. Pressa i apelsinsaften i kastrullen och värm till grädden precis är på väg att koka. 

Lägg under tiden gelatinbladen i blöt i kallt vatten. 

När grädden är färdig, ta den ifrån plattan. Krama ur gelatinbladen och lägg i den varma grädden. Vispa runt och sila gräddblandningen genom en finmaskig sil och ner i en bringare. Låt svalna några minuter och häll sedan upp i fina glas. Låt svalna och låt dem därefter stå i kylen i minst 3 timmar. 

Fördela den filéade apelsinen mellan pannacottorna och servera. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s