Recept: nachos med kyckling och chorizo

IMG_9721.jpg

Ibland kan jag få ett enormt sug efter nachos. Då helst de jag åt på Yankee Stadium för en del år sedan. Trots att de var riktiga fultacos var de magiskt goda.

Men dessa med chorizo och kyckling går inte heller av för hackor. De kräver lite jobb men det är de värda. Ostsåsen tillsammans med chorizon är fenomenalt gott!

Nachos med chorizo och kyckling, 2 portioner

ca 150 g salta tortillachips

75 g chorizo, tärnad

1-2 stekta kycklinglårfiléer, tärnade

olja till stekning

2-3 nävar riven ost

Tillbehör:

1 sats ostsås

1 sats riktig guacamole

1 burk creme fraiche

Garnering:

hackad tomat

skivad salladslök

Värm ugnen till 200C. Stek chorizon i olja på medel-hög värme i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg i kycklingbitarna och låt dem suga upp den smakrika oljan. 

Varva tortillachips, ost och chorizo/kyckling i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen 5-10 minuter tills osten smält. 

Toppa med ostsås (gör den under tiden nachosen är i ugnen), guacamole, creme fraiche samt tomat och salladslök. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s