Jag kämpar verkligen med det här att hitta balans i vardagen. Tycker det är svårt då jag ibland verkar vara en allt-eller-inget-människa. Antingen lagar jag hur mycket mat som helst eller så är jag inte sugen/på humör/orkar.
Så istället för att äta en ostmacka eller beställa hem takeaway (vilket är sååå lätt gjort i en storstad som London där allting finns inom räckhåll) försöker jag istället laga till något enkelt. Som tex denna orzopasta med bacon, svamp och parmesan. Inget fancy eller komplicerat, men gott och snabblagat och perfekt en tråktisdag när inspirationen och energin tryter.
Orzo med bacon, svamp och parmesan, 3-4 portioner
2 dl orzo (eller risoni som det också heter)
1/2 buljongtärning, grönsak
200 g skogschampinjoner, skivade
1 liten vitlöksklyfta, hackad
ca 120 g bacon, i bitar
1 1/2 dl creme fraiche
rikligt med riven parmesan
salt och svartpeppar
Koka orzon i rikligt med vatten. Salta vattnet och blanda i en halv buljongtärning för extra smak. Koka tills al dente (ca 10 minuter) och häll av vattnet. Häll tillbaka orzon i kastrullen och blanda i en klick smör eller olja så den inte klumpar sig.
Stek under tiden pastan kokar, svampen i smör och olja på medelhög värme. Om du inte har ett stort stekjärn så stek svampen i omgångar. Lägg i vitlöken mot slutet. Salta och peppra och häll svampen i en skål.
Stek därefter baconbitarna på medelhög värme tills krispiga och gyllenbruna. Häll av på hushållspapper.
Blanda creme fraichen i pastan. Häll därefter i svamp och bacon. Blanda väl och blanda i riven parmesan. Smaka av med salt och peppar. Servera i skålar med mer riven parmesan på toppen.