Recept: friterat rispapper med lax, avokado och het majonnäs

IMG_9747.jpg

Det här, mina damer och herrar, är en riktigt god förrätt! Och en jag kommer att göra ofta. Kombinationen krispigt, men ej tungt, friterat rispapper med len, rå lax och lite fräschör från härliga grönsaker och en välsmakande majonnäs är oslagbar!

IMG_9752.jpg

Om man inte gillar rå fisk, så går det säkert bra att halstra den eller steka den runt om och ha den lite rå i mitten istället, men jag som fullkomligen älskar rå fisk i alla dess former tycker detta är fantastiskt gott som det är!

IMG_9784.jpeg

Friterat rispapper med lax, avokado och het majonnäs, 2 portioner

2 rispapper

1/2 l matolja

80 g rå lax (gärna salmalax)

1/4 gurka, skalad och skuren i små trianglar

1/2 avokado, tunt skivad

1 dl majonnäs, hemmagjord eller Hellman’s

1/2-1 tsk gochujang eller 1-2 tsk soja

färsk koriander, hackad

1/2 rödlök, picklad 

Häll ca 2,5 cm högt med olja i en stor kastrull. Värm upp oljan till 180C. Lägg i ett rispapper i taget och låt det puffa upp. Tar ca 5 sekunder. Ta upp med en tång och låt rinna av på hushållspapper.

Skär den färska laxen (frys den 2 dagar innan och tina långsamt om du är orolig för bakterier) i 2 mm tunna skivor. Blanda majonnäs och gochujang. (Eller ersätt chilin med soja för en mildare smak). 

Bryt varje rispapper i ca 5 bitar, fördela toppingarna jämt mellan rispappersbitarna. Jag började med avokado, därefter lax, sen gurka och rädiseskivor. Klicka eller spritsa (jag lade majonnäsen i en liten plastpåse och klippte ett litet hål i ena hörnan) på majonnäsen. Jag körde varannan soja- och varannan het majonnäs. Toppa med picklad rödlök och hackad koriander. Servera med servetter. 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s