Norfolk, takeaway och långhelg i Skåne!

APC_4749.jpeg

Annandag påsk var vi fortfarande i Norfolk. På förmiddagen åkte vi till stranden och lekte i sanden innan vi allihop åt en sista lunch ihop på golfklubben intill.

APC_4809.jpeg

APC_4836.jpeg

Sen åkte vi till Sandringham, drottningens privata hus, som dock är öppet för allmänheten när hon inte är där. Jag har jättegärna velat göra ett besök och nu äntligen blev det av. Vi tittade i huset, gick runt i muséet, käkade glass i solen och strosade runt i parken. På väg till bilen hann vi med ett snabbt besök i kyrkan också.

APC_4853.jpeg

Väl tillbaka i huset igen packade vi ihop oss och tömde kylen. Vi var de sista att åka därifrån så jag använde upp så mycket rester jag kunde vilket resulterade i en riktigt god varm macka, stekt i smör, med kyckling, cheddar, philadelphiaost, parmesan och ramslöksmajonnäs toppad med ett stekt ägg. Riktigt gott och perfekt innan ca tre timmar i bilen till London.

På tisdagen jobbade jag som vanligt och packade återigen om väskorna inför en långhelg hemma i Skåne. Eftersom jag bara var hemma och vände och kylskåpet gapade tomt blev det takeaway från Bleecker till middag; en av mina favoritburgare.

APC_4854.jpeg

Onsdagen bjöd på jobb i vanlig ordning men på kvällen flög jag hem till Skåne (Kastrup). Som alltid tog jag en sen kopp te med mamma och pappa när vi kommit hem – såå mysigt även om det är mitt i natten.

IMG_9495.jpeg

D857962C-A8F8-478F-902F-683FF5AD4CCA.jpeg

Nästa morgon sov jag länge och njöt av att ha en ledig dag hemma. Mamma och jag tittade i lite butiker i närheten av där vi bor, bland annat fin present- och inredningsbutiken Fine and Dandy och så handlade vi kallskuret på Grönby Chark. På kvällen åt vi charkbricka följt av grillad entrecôte, rostad amandinepotatis, grillad sparris och bearnaisesås i glashuset!

C1493068-E385-4DAF-958F-C8FED408216A.jpeg

På fredagen klippte jag mig och kikade i lite affärer, åt en mjukglass med daimströssel (sååå gott ju!) och lagade ugnsstekt kyckling med rostade grönsaker, grekisk sallad och tzatsiki till middag. Mums!

APC_5003.jpeg

APC_4992.jpeg

IMG_2350.jpeg

Lördag körde vi till sommarstugan där vi skördade hela tre sparrisar; en till oss var, och så handlade vi skaldjur inför kvällen. Till middag blev det gratinerade ostron, sparris med hollandaisesås och så rökta räkor och vanliga räkor med hemmagjord majonnäs och ramslöksbröd.

APC_5052.jpeg

IMG_4003.jpg

På söndagen fotade vi en del (ni ska få se resultatet snart!) och så bakade jag gräddbullar till pappa! Till middag åt vi lite mera chark (alltid så gott!) följt av mammas köttbullar med kokt potatis, gräddsås, pressgurka och lingon. Det var sååå mysigt att vara hemma och umgås med mina förändrar några dagar, bara vi.

Annonser

En reaktion till “Norfolk, takeaway och långhelg i Skåne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s