Annandag påsk var vi fortfarande i Norfolk. På förmiddagen åkte vi till stranden och lekte i sanden innan vi allihop åt en sista lunch ihop på golfklubben intill.
Sen åkte vi till Sandringham, drottningens privata hus, som dock är öppet för allmänheten när hon inte är där. Jag har jättegärna velat göra ett besök och nu äntligen blev det av. Vi tittade i huset, gick runt i muséet, käkade glass i solen och strosade runt i parken. På väg till bilen hann vi med ett snabbt besök i kyrkan också.
Väl tillbaka i huset igen packade vi ihop oss och tömde kylen. Vi var de sista att åka därifrån så jag använde upp så mycket rester jag kunde vilket resulterade i en riktigt god varm macka, stekt i smör, med kyckling, cheddar, philadelphiaost, parmesan och ramslöksmajonnäs toppad med ett stekt ägg. Riktigt gott och perfekt innan ca tre timmar i bilen till London.
På tisdagen jobbade jag som vanligt och packade återigen om väskorna inför en långhelg hemma i Skåne. Eftersom jag bara var hemma och vände och kylskåpet gapade tomt blev det takeaway från Bleecker till middag; en av mina favoritburgare.
Onsdagen bjöd på jobb i vanlig ordning men på kvällen flög jag hem till Skåne (Kastrup). Som alltid tog jag en sen kopp te med mamma och pappa när vi kommit hem – såå mysigt även om det är mitt i natten.
Nästa morgon sov jag länge och njöt av att ha en ledig dag hemma. Mamma och jag tittade i lite butiker i närheten av där vi bor, bland annat fin present- och inredningsbutiken Fine and Dandy och så handlade vi kallskuret på Grönby Chark. På kvällen åt vi charkbricka följt av grillad entrecôte, rostad amandinepotatis, grillad sparris och bearnaisesås i glashuset!
På fredagen klippte jag mig och kikade i lite affärer, åt en mjukglass med daimströssel (sååå gott ju!) och lagade ugnsstekt kyckling med rostade grönsaker, grekisk sallad och tzatsiki till middag. Mums!
Lördag körde vi till sommarstugan där vi skördade hela tre sparrisar; en till oss var, och så handlade vi skaldjur inför kvällen. Till middag blev det gratinerade ostron, sparris med hollandaisesås och så rökta räkor och vanliga räkor med hemmagjord majonnäs och ramslöksbröd.
På söndagen fotade vi en del (ni ska få se resultatet snart!) och så bakade jag gräddbullar till pappa! Till middag åt vi lite mera chark (alltid så gott!) följt av mammas köttbullar med kokt potatis, gräddsås, pressgurka och lingon. Det var sååå mysigt att vara hemma och umgås med mina förändrar några dagar, bara vi.
En reaktion till “Norfolk, takeaway och långhelg i Skåne!”