London: Hoppers – äntligen!

APC_1950.jpeg

För några år sedan skulle jag egentligen åkt på semester till Sri Lanka med två tjejkompisar, men av olika anledningar blev det aldrig av och jag åkte till Vietnam och Kambodja med en annan tjejkompis istället.

Men drömmen om Sri Lanka finns kvar och i London finns det sedan några år tillbaka t o m en Sri Lankesisk restaurang. Eller rättare sagt två, för Hoppers har nyligen expanderat.

Hoppers Soho är alltid knökfullt, det går inte att boka bord och som jag tidigare nämnt är jag oftast för hangry för att vänta över en timme i kö. Tyvärr. För jag har velat besöka Hoppers sååå himla länge man aldrig lyckats få ett bord utan lång väntetid.

Men nu går det! Deras filial ligger i Marylebone precis norr om Oxford Circus, också centralt och bra men inte lika vältrafikerat som Soho och därför går det mycket lättare att få bord där. Hurra för det!

APC_1948.jpeg

Så i slutet på kalla januari träffade jag en tjejkompis här för en middag som hette duga. Vi beställde in ganska mycket, och rätterna kom i snabbt tempo så vi blev riktigt, riktigt mätta. Dessutom var maten ganska tung (tyngre än jag trott) så vi orkade ingen efterrätt utan gick istället vidare till en bar för en drink så vi kunde smälta maten. Hoppers är liksom inget ställe man sitter hela kvällen. Även om man kan boka bord så vill de gärna att man ger plats till nya gäster när man är klart. Fullt förståeligt!

Som sagt, vi åt en massa… Men vi började först med varsin jättegod gindrink och plantainchips! Sen kom rätterna i ett rasande tempo.

APC_1953.jpeg

Får-rullarna (ja, de heter mutton rolls) var friterade krispiga vårrullar med fårkött i och mycket goda!

APC_1954.jpeg

Calamarin var stark men krispig och god!

APC_1956.jpeg

APC_1959.jpeg

Och deras roti med benmärg (som jag velat prova sååå länge) var lika fantastiskt god som jag förväntat mig. Och otroligt mäktig.

IMG_2778.jpeg

Vi delade även på två större rätter, en skaldjursgryta (kari) och pork ribs. Curryn var god men rätt stark den med och revbenen riktigt goda. Men som sagt det var rätt tung mat så vi blev riktigt mätta. Vi hade blivit mätta och nöjda även om vi skippat 1-2 rätter. Och så glömde vi beställa in varsin hopper, som gett restaurangen sitt namn, ett slags tunt bröd gjort på rismjöl format som en skål med t ex ett ägg i. Men det ska jag komma ihåg till nästa gång!

Hoppers, 77 Wigmore Street, London W1U 1QE

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s