Recept: spaghetti med tomat, burrata och krispig parmaskinka

APC_0532.jpeg

Pasta har blivit min nya kompis. När jag har ont om tid men vill laga mat eller inte riktigt vet vad jag ska laga, då blir det allt som oftast pasta. Och det trots att pastamaskinen är i ett förråd någonstans i London (alltså, den är i mitt förråd men jag har ingen aning var någonstans mina lådor fysiskt befinner sig, det är som ett moln fast till prylar – underbart!).

APC_0518.jpegAPC_0522.jpeg

Men torkad pasta av bra kvalitet är fantastiskt gott det med, särskilt som här med tomat, burrata och krispig parmaskinka. Passar fint nu när de brittiska tomaterna äntligen är i säsong igen! Tomat och burrata tycker jag passar så bra ihop just för att syran i tomaterna skär igenom gräddigheten i burratan så bra. A match made in heaven!

APC_0534.jpeg

Spaghetti med tomat, burrata och krispig parmaskinka, 3 portioner

400 g spaghetti 

6 skivor parmaskinka

1 vitlöksklyfta, hackad

1 msk olivolja

270 g körsbärstomater, halverade

1 dl vitt vin

hackad basilika

2 tsk socker

salt, svartpeppar

6 msk tomatsås

1 tsk herbs de provence

2 msk grädde

Till servering:

1 burrata, rumstemperatur

riven parmesan

mer hackad basilika

Värm ugnen till 200C varmluft. Lägg skinkskivorna på bakplåtspapper eller galler på en plåt och ställ in i ugnen i ca 7 minuter eller till skinkan blivit krispig. Ta ut och låt svalna. 

Koka spaghettin al dente enligt anvisningar på förpackningen. Laga under tiden tomatsåsen. Värm olja i en medelstor kastrull på medelvärme och lägg i vitlöken. Lägg därefter i körsbärstomaterna och låt de såsa till sig. Häll i vin och basilika och rör runt lite då och då. Tillsätt socker och smaka av. 

För mer såsighet så blanda i 6 msk tomatsås och herb de provence-krydda. Häll sedan i grädden och sänk värmen medan såsen puttrar lite. Smaka av med salt, peppar och socker. 

Häll av spaghettin och blanda i kastrullen. Lägg upp i skålar och fördela burratan, riven i bitar, mellan skålarna. Toppa med riven parmesan, hackad basilika och krispig skinka. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s