Recept: chokladfondant 2.0

IMG_9732.jpg

Chokladfondant är ju en riktig klassiker till efterrätt och trots att jag redan bloggat om ett sådant recept så tycker jag det är dags för en uppdatering för detta blev såååå bra!

Receptet kommer från Smitten Kitchen (en fantastisk blogg om ni inte redan följer Debs!)  och är riktigt lätt att svänga ihop. Jag tycker det är allra godast att servera dem med vaniljglass men det går även bra med vispad grädde. Och sen kan man ju ösa på med bär, choklad- eller kolasås och vad man vill. Mums!

Som ni ser pudrade jag fondanterna med florsocker istället för kakao. Inget medvetet val utan kakaon var slut.

F0AD5475-55C7-4176-BFC7-E1C56F6BDD07.jpeg

Chokladfondant 2.0, 2 portioner

Översatt från och anpassat efter Smitten Kitchens recept.

55 g osaltat smör

2 tsk kakao (+ mer till dekoration)

85 g mörk choklad

en nypa havssalt

1-2 msk socker

1 ägg +1 äggula

Värm ugnen till 230C. Smöra två portionssuffléformar och ”mjöla” med kakao.

Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke som tål värme (av t ex glas). Lägg i smöret och värm bunken över vattenbad eller i mikron tills två tredjedelar har smält. Vispa sedan tills allt smält. Blanda i socker och salt. Blanda till sist i ägg och äggula och vispa 20-30 extra gånger (viktigt) så smeten blir glansig. Häll i 2 tsk kakao och vispa ner.

Fördela smeten mellan formarna. Baka i 7-9 minuter och låt svalna 1 minut. Vänd ner på tallrikar (använd grytlappar). Pudra med kakao och servera med vaniljglass. Ät genast.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s