Födelsedagsfirande gånger två samt en helg på landet!

 

IMG_6466.jpg

IMG_6479.jpg

Fjärde veckan i juli började med en hemma-måndag. Efter jobbet gjorde jag ett mindre berg av crostini och bakade en kakbotten till dagen efter.

IMG_6488.jpg

På tisdagen åkte jag ner till The New Forest med jobb över dagen för att sedan skynda mig hem från Waterloo station och fixa det sista innan gästerna kom.

IMG_6504.jpg

IMG_6508.jpg

Jag hade bjudit hem några tjejkompisar för att dels fira min kommande födelsedag lite, men främst ville jag ha en ursäkt att hänga lite med mina Londonkompisar innan jag skulle hem till Sverige på semester.

Vi fick en riktigt härlig kväll i solen på takterassen med mycket prosecco och rosé, crostini med massa olika toppings samt chips och grönsaker med dipp.

IMG_6514.jpg

Och såklart tårta! Eftersom min kompis Gaby fyller år några dagar efter mig satte jag i ljus som hon skulle blåsa ut, men det blåste så mycket på taket att jag knappt lyckades tända ett ljus.

IMG_6521.jpeg

När terassen stängdes ner för kvällen tryckte vi in oss allihopa med väskor, fat och vinglas och fortsatte festen inne i lägenheten. Det var värmebölja denna vecka, så fest på takterassen var helt perfekt!

IMG_6561.jpg

IMG_6562.jpg

Nästa dag fortsatte värmebörjan, så efter en eftermiddag av jobbärenden i värmen var det skönt att sitta på takterassen och njuta av kvällen.

IMG_6555.jpg

Tröttnar aldrig på denna utsikt och kommer att sakna den om jag någon gång flyttar härifrån.

IMG_6608.jpg

Även torsdagen var varm. Så varm att det var den varmaste dagen någonsin sedan man började mäta temperatur i England. Och det var även min födelsedag. Termometern mätte so. högst 38,6C och det var olidligt varmt i lägenheten så jag tog min dator och en flaska isvatten (dock smälte isen på ca 2 sekunder) och satte mig på takterassen och jobbade.

IMG_6635.jpg

Sen gjorde jag mig iordning för middag och tog en taxi eftersom det helt plötsligt började regna.

IMG_6650.jpg

IMG_6645.jpg

Men som tur var var det bara en snabb skur, som dock ökade luftfuktigheten med typ 500%, så vi var så tacksamma att vi kunde sitta ute på kvällen. Jag tror vi prickade in bästa platsen i stan att njuta av denna varma kväll; nämligen The River Café’s uteservering precis vid Themsen. Vi drack champagne och åt fritto misto, pasta och biff och njöt av en underbar kväll.

IMG_6713.jpg

Nästa morgonen lagade vi helgfrukost trots att det var en fredag, för det var min sista arbetsdag innan semestern.

IMG_6731.jpg

På kvällen körde vi norrut för att tillbringa helgen i Northamptonshire och när vi kom fram firade vi med rosé i trädgården att det äntligen var semester!

IMG_6783.jpg

Till middag blev vi bjudna på Coronation Chicken, som trots att den innehåller gul curry (inte min favoritkrydda) är fantastiskt god.

IMG_6823.jpg

På lördagen sov vi länge, badade i poolen och på kvällen åt vi biff med pommes och bea.

IMG_6844.jpg

På söndagen hjälpte vi till på byns marknad och trots dåligt deltagande pga ösregn hela hela dagen fick vi sålt en hel del kakor och massvis med te.

IMG_6852.jpg

Som tur var hann jag även med lite hundmys innan jag tog tåget tillbaka till London sent på söndagskvällen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s