Recept: ärtpesto till crostini

IMG_6505.jpg

För mig är crostini bästa plockmaten och när jag bjöd hem tjejerna till takterassen i värmeböljan var det perfekt att bjuda på just crostini med en mängd olika toppings så att man själv fick plocka ihop sina favoriter. Idén fick jag från What’s Gaby Cooking, så jag gjorde även hennes ärtpesto som en av toppingarna.

Sååå gott! Både som ensamt pålägg men också med ricotta eller burrata och lufttorkad skinka. Perfekta röran till all plockmat skulle jag säga. Dessutom rätt mättande och lite annorlunda.

Ärtpesto, 6 portioner

Översatt från och anpassad efter What’s Gaby Cooking recept.

150 g frusna petit poi, tinade

en handfull basilika (eller mynta)

1/2 vitlöksklyfta

3 msk riven parmesan

1/2 citron, saften

1/4 tsk chiliflakes 

salt och peppar

Mixa alla ingredienserna i en food processor eller med stavmixer, tills du har en grov pesto. Smaka av med salt och peppar och servera med t ex crostini.  

Annonser

En reaktion till “Recept: ärtpesto till crostini

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s