November. Oj, vad oktober gick fort. Det var en försmak men nu pratar i höst PÅ RIKTIGT. Detta är ingen favoritmånad för min del för jag associerar den bara med mörker, regn och rusk och kyla. Men, november är ju också en transportsträcka till december och JUL så om man myser till det, skriver julkort i god tid och knåpar på julklappar går den ganska fort.
Men man behöver lite värmande goda recept som hjälp, för att göra det lite mysigare. Värmande soppor till exempel.
Pumpasoppa passar utmärkt, och denna med rostad vitlök är riktigt riktigt god.
Sen måste jag ju tipsa om en riktig brittisk klassiker som är bra godare än den låter; nämligen broccolisoppa med stilton. Lita på mig (och drygt 60 miljoner britter) – den ÄR riktigt god!
Sen förstås min all time fave: jordärtskockssoppa. Härliga jordiga smaker och passar både till vardag och fest.
Sötpotatissoppa med citrongräs är en annan favorit som värmer gott!
Och sist har vi soppan som botar allt. Den är som en värmande kram i form av broccoli och mängder av smält cheddar. Mums!
Men vi kan ju inte leva på enbart soppor. Andra goda hösträtter är t ex denna krämiga gnocchirätt med butternutpumpa. Sååå god!
Och hjortfärsbiffar (eller annan viltfärs) med potatisgratäng och svampsås piggar upp vilken söndag som helst!
Det är även säsong för långlagat och denna långlagade lammlägg med krämig örtpolenta är fantastiskt god. Perfekt att bjuda på med!
Och såklart, grytornas gryta! Julia Childs boeuf bourguignon passar perfekt i november och resten av året. Sååå god!
Som efterrätt passar ju en amerikanskinspirerad pecan pie eller en pecan cheesecake himla bra. För kola + nötter = sant!