Trots att jag älskar mat i alla dess former tycker jag det är allra roligast att laga mat som är lite extra och gärna till andra. Det är när jag ska laga middag till mig själv en vanlig tisdag som matlagningen inte längre känns lika kul.
Ett tag, när jag var singel, gav jag mig den på att laga god mat åt mig själv och det gick bra, men nu när jag har pojkvän är det roligare att laga mat åt oss båda än till bara mig.
Men när jag ändå står där mitt i veckan och ska laga mat till mig själv (jag kan ju inte äta ute eller beställa takeaways hela tiden) tycker jag om mat som går snabbt men som ändå är gott. Några rätter jag alltid återkommer till är poké bowl, fish tacos och numera även också tortillapizzan. Jag hade liksom glömt bort den, trots att det finns ett gammalt inlägg på bloggen sedan tidigare.
Har man bara tortillabröd och portionsfryst tomatsås i frysen så har man middag, för i alla fall i mitt fall finns det ALLTID ost i kylen och oftast annat gott att lägga på pizzan.
Det jag gillar med just tortillapizzan är att den smakar godare än vilken köpepizza som helst (jag har i alla fall inte hittat något som inte smakar papp!), du slipper göra pizzadeg (för det tar tid) och så blir det inte så mycket deg, utan mest topping. Med en fräsch sallad till blir det en bra vardagsmiddag tycker jag!
Tortillapizza, per pizza
1 vetetortillabröd
2 msk tomatsås (jag gör en sats och fryser i portionspåsar)
1/2 dl riven ost eller 1/2 mozzarella i bitar
valfri topping såsom hackad skinka, salami, stekt svamp, grönsaker, mögelost, ananas etc.
1 tsk torkad oregano
Bred tomatsås på brödet. Strö över riven ost och toppa med valfri topping. Strö över oregano. Grädda i 200C ugn i 10-15 minuter; tills osten smält och pizzan fått lite färg.