Vänner, teater och en massa matlagning!

IMG_0462.jpeg

Testade för första gången att få varor hemlevererade inom en timme. Guld värt när det regnar och man har långt till (den bra) affären.

IMG_0463.jpeg

Första beställningen bestod av städprodukter och ingredienser till veckans matlagning. Så nöjd!

IMG_0476.jpeg

Samma kväll lagade jag en riktig favorit till middag: kycklinglår med potatisklyftor, tzatziki och Grekisk (nästan) sallad. För mig funkar detta året om. Såå gott!

IMG_0485.jpeg

Testade mörk Geisha till efterrätt, som jag av någon anledning glömt bort att jag köpt i somras. Riktigt gott ju men inte riktigt lika sött som den vanliga.

4F75AFA4-3104-4FE9-8237-9EE620217AF0.jpeg

På tisdagen hälsade jag på min kompis Laura och hennes bebis och lagade middag till henne och hennes mamma som var på besök. Så mysigt med tjejsnack, bubbel och en härlig middag.

Hela middagen var enkel, så att vi hade tid att umgås också. Första rätten var min favoritsvamptoast fast med blandad svamp istället för kantareller. Alltid en hit och så öven denna gång!

IMG_0514.jpeg

Till varmrätt svängde jag ihop en carbonara med tagliatelle – värmande och gott!

44027E96-210F-4894-A0AE-DB6C4730A475.jpeg

Och till efterrätt gjorde jag Gino med banan, kiwi och hallon som jag serverade med vaniljglass. Så gott!

På onsdagen gjorde jag lite ärenden efter jobbet och tog det i övrigt lugnt.

IMG_0631.jpeg

Torsdagen började jag med yoghurt, kiwi och acaciahonung! Välbehövligt med c+vitamin i dessa förkylningstider.

IMG_0654.jpeg

Till lunch åt jag poke

IMG_0682.jpeg

… och på kvällen en snabb hamburgare innan vi såg Hansard på The National Theatre. Fantastiskt bra pjäs och skådespeleri! Rekommenderas!

IMG_0717.jpeg

På fredagen blev det wraps med feta och annat som behövdes ätas upp. Älskar att man med hjälp av ett wrap kan göra en lunch av i princip allting!

IMG_0795.jpeg

På kvällen lagade jag orecchiette med salsiccia, men i brist på riktig salsiccia använde jag mig av korvsmet och tillsatte fänkålsfrön. Det gick bra men allra godast blir det absolut med riktig salsiccia.

824820F6-8FE1-40D9-A5A5-091EA34ED731.jpeg

Till efterrätt blev det vaniljglass, godaste kolasåsen och kex. Otroligt enkelt men också otroligt gott!

IMG_0820.jpeg

På lördagen körde vi brunch med två rätter. Först pocherade ägg med pancetta…

EAAF4DE1-CB8D-4FDF-BBA8-765242AAE2FA.jpeg

… pch sedan fattiga riddare på brioche med bär, lönnsirap och florsocker. Såå gott!

IMG_0870.jpeg

Till middag lagade jag pan con tomate för antagligen sista gången denna säsong och en ny rätt med burrata och kantareller som jag ska blogga mer om snart.

IMG_0871.jpeg

Till varmrätt åt vi småkycklingar med potatisgratäng, skysås och broccoli. Såå gott!

IMG_0928.jpeg

45ECB571-6245-479F-A3E4-34A254E5E01F.jpeg

Söndagen tillbringade jag I Surrey med vänner och när vi kom tillbaka lagade jag fläskfilé med kantareller och björnbärskaka med lime som vi åt framför TV:n med lättvispad grädde till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s