Restauranger, teaterbesök och helgmatlagning!

IMG_1061.jpeg

Denna vecka i skarven mellan October och November var ganska fullspäckad både med jobb och socialt för min del, så för att balansera blev helgen lugn.

Måndag var kanske inte gick obemärkt förbi men nästan. Jag överlevde denna icke-favoritdag, fick gjort det jag skulle och åt rester till middag.

IMG_1003.jpeg

Nästa dag jobbade jag i The New Forest hela dagen och fick se massor av vildhästar !

IMG_1100.jpeg

Väl tillbaka i London på kvällen åt jag middag med en kompis på Temper Covent Garden och vi hade en riktigt härlig kväll med biff, tacos, rött vin och mycket prat!

IMG_1157.jpeg

Onsdag använde jag upp överblivna kantareller (angenämt problem!) och lyxade till det med kantarelltoast till lunch.

På torsdagen gick tre av oss först och åt Londons godaste fried chicken på Chick ‘n Sours innan vi såg komedin Groan Ups.

IMG_1259.jpeg

Jag älskar ju inte komedi överlag, särskilt inte slapstick-varianten så när andra gapskrattade drog jag på smilbanden, men en bra komedi ska ju bjuda på mer än bara några bra skämt och det gjorde verkligen denna. Det var bra manus med djup, finurliga sätt att berätta historien på och hela pjäsen kändes fräsch och clever. Så den rekommenderas verkligen!

IMG_1297.jpeg

På fredagen åt jag antagligen säsongens sista caprese (med brittiska tomater alltså, men vägrar äta blaskiga importerade).

IMG_1363.jpeg

171E2CB5-E85A-4117-B4D7-3BC3235BA6CB.jpeg

På kvällen uppdaterade jag detta recept och gjorde det lite mer fredagspiffigt. Resultatet hittar du här. Sååå gott! Till efterrätt åt vi glass med vispgrädde, rån och hemmagjord chokladsås.

IMG_1402.jpeg

På lördagen sov vi länge och åt sedan äggfrukost, vilket vi alltid gör på helgen om vi kan. Bästa starten!

IMG_1460.jpeg

På kvällen fortsatte piffandet från dagen innan jag denna gång piffade jag till jordärtskockssoppan – blev sååå gott!

IMG_1471.jpeg

Och till varmrätt lyckade få till torskryggen helt perfekt så den skivade sig. Till hade vi beurre blanc, nypotatis, laxrom och ärtor. Mums!

Jag försökte mig också på en efterrätt, chokladsufflé, men receptet jag använde mig av var ingen höjdare. Fel både i konsistens och smak, men mest konsistens. Så jag får leta och experimentera vidare.

IMG_1580.jpeg

På söndagen spelade pojkvännen golf och jag bakade sockerkaka med bryntsmörfrosting. Frostingen var helt fantastisk men sockerkakan var för torr i mitt tycke så den får jag fila lite på innan jag bloggar om den.

F5967F70-9F61-4547-AAAD-F2176F162B60.jpeg

IMG_1594.jpeg

Till middag hade vi kantarelltoast följt av fantastiskt goda short ribs som jag långlagat under eftermiddagen. Till hade vi potatismos med karamelliserad vitlök. Sååå gott. Recept kommer. Dästa satte vi oss i soffan och tittade på de sista två avsnitten av The Handmaid’s Tale. Så härnäst blir det Killing Eve säsong två som vi inte hunnit med ännu.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s