Här kommer ytterligare ett populärt tilltugg som jag bjöd på på julfesten. En liten mer sofistikerad version av baconlindade dadlar, och så mycket godare!
Idéen är densamma: sött möter salt, men med lite mjällare smaker och mer djup! Nu kanske det inte är högsäsong för dadlar längre, men bokmärk och plocka fram i november-december.
Inspirationen hittade jag här.
Dadlar med parmaskinka och balsamico, ca 20 st
Med inspiration från Sophie Conrans recept.
10 dadlar, urkärnade och delade på längden
10 skivor parmaskinka eller prosciutto, delade på längden
20 cocktailtandpetare
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
salt och peppar
Linda in varje dadelhalva i en skinkremsa och trä på tandpetare. Sätt dem med tandpetarna upp i en ugnsfast form. Ringla över balsamvinäger och honung. Salta och peppra. Sätt in i 200C ugn i ca 10 minuter. Låt svalna och servera rumsvarma.