Recept: smördegssnittar med tomatröra, spickeskinka och gräslök

IMG_2972.jpeg

De här godingarna blev jag riktigt nöjd med när jag tog fram dem till julfesten. De gjorde succé bland våra vänner och jag vet att jag kommer att göra dem ofta, både till oss själva och att bjuda på!

IMG_2985.jpeg

IMG_2973.jpeg

Om ni gillar smördeg och skinka så kommer ni att älska dessa! Botten är smördeg med creme fraiche och ost som bakats gyllenbrun och ovanpå vilar härligt salt spickeskinka (men vilken lufttorkad eller kallrökt skinka som helst passar bra) och en klick av min absoluta favoritröra och lite gräslök.

IMG_2983.jpeg

Smördegssnittar med tomatröra, spickeskinka och gräslök, 20 stycken

Botten:

1 rulle smördeg (med smör i)

1 dl creme fraiche

2 nävar riven cheddar eller annan smakrik ost

salt och peppar

Topping:

180 g (liten ask) Philadelphia

3/4 burk sunblush tomater i olja

salt och peppar

5 skivor spickeskinka, riven i fyra delar 

finhackad gräslök

Lägg smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt och bred på creme fraiche. Strö över den rivna osten, salta och peppra. Baka i 200C till gyllenbrun och krispig.

Ta upp tomaterna ut oljan och finhacka dem. Blanda med Philadelphia. Salta och peppra ordentligt. 

Skär smördegen i 20 rutor och lägg upp på ett fat. Lägg en bit skinka på varje ruta, toppa med en sked tomatröra och hackad gräslök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s