Helgfrukosten vi aldrig tröttnar på!

IMG_9608.jpg

Vi äter nästan alltid samma helgfrukost (ni kan inte undgå den på Instagram!) varenda helg och den är sååå himla god att jag tycker den förtjänar ett eget litet inlägg här på bloggen.

Dels för att jag vill dela med mig av i mina ögon den perfekta frukosten men även för att jag tycker att pocherade ägg förtjänar lite mer uppmärksamhet.

IMG_9619.jpg

Jag har kroniska magproblem och ett symptom är att jag mår illa. Varenda morgon. Det hjälper om jag får sova ut och vakna av mig själv, så jag mår bättre på helgerna än på vardagar, men illamåendet är aldrig långt borta. Så för mig kan stekta ägg framkalla det, (antagligen pga den stekta ytan för pancetta går bra) och ibland blir scrambled eggs lite för mäktigt. Så för mig är pocherade ägg bästa sättet att äta ägg på på morgonen!

IMG_9625.jpg

Och det är faktiskt inte alls svårt att pochera ägg. De måste inte se perfekta ut (jag tycker faktiskt de perfekt runda som pocherats i en gummigrej ser konstiga ut) och alla som skrämt upp er med att det är krångligt har helt enkelt fel.

IMG_2590.jpeg

IMG_2592.jpeg

Man måste bara (som med allt annat) ha en viss kunskap innan man sätter igång, så här kommer mina bästa ägg-pocherar-tips:

1. Använd så färska ägg som möjligt. Varför? För att vitan håller ihop ägget bättre.

2. Häll lite vinäger eller ättika (typ en matsked i en kastrull full med vatten) i vattnet. Det hjälper också till att ”hålla ihop” ägget.

3. Vattnet ska sjuda – inte koka. Små bubblor.

4. Knäck äggen ett i taget i en mugg och sänk ner i vattnet och häll ut ägget.

5. Använder du medelstora (medium eller large) ägg så sätt timern på 3 minuter. Och ta upp äggen i den ordning du lade ner dem.

6. Ta upp äggen med en hålslev. Jag tycker en i plast funkar bäst för de är lite mjukare än de i metall, men det är en smaksak.

7. Ha en skål med kallt vatten redo att lägga de pocherade äggen i när de är klara. Varför? För att avstanna kokningen.

8. Lyft upp äggen ett och ett från skålen med kallt vatten. Torka av med hushållspapper innan du lägger dem på tallriken.

9. Salta och peppra.

Till äggen har vi knaperstekt pancetta istället för bacon och det är faktiskt så mycket godare. Inte lika rökigt och starkt och så är skivorna tunnare vilket jag gillar. Testa det nästa gång om ni vill testa något nytt!

Och gillar ni tabasco (det gör jag men inte min pojkvän) så testa det på äggen. Sååå gott just till pocherade ägg!

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s