Mot våren: hej mars!

IMG_7630.jpeg

Nu äntligen är våren på väg! Det är fortfarande kallt i London men det blir ljusare och ljusare och i rabatterna samsas vårblommor av alla de sorter. Det var en otroligt mild vinter så vårblommorna är tidigare än någonsin. 

Och med blommorna kommer de första primörerna. Som ramslök t ex. I Skåne har en tittat fram men på nordligare breddgrader tar det nog några veckor till. Men här får ni mina bästa ramslöksrecept så ni är redo när den väl kommer! 

img_1375.jpg

Ramslökspesto är helt klart ett måste! God som den är med spaghetti och parmesan, 

2015-05-24-19-16-51.jpg

Men den kan bl a användas till den här stekta gnocchin med ramslökspesto och körsbärstomater

img_31001.jpg

Och denna orzopasta med zucchini och feta. Så god till exempelvis kyckling eller fläskfilé. 

img_3371.jpg

Jag kommer absolut att göra dessa ramslöksfritters igen! Så frasiga och goda! 

apc_4996.jpeg

Och dessa gratinerade ostron med västerbottensost och ramslök är otroligt goda! Perfekt helgförrätt om ni frågar mig! 

img_3939.jpg

En annan härlig förrätt är dessa portobellosvampar fyllda med ramslök och ost. Old school men riktigt gott! 

img_3924.jpg

Det allra enklaste ramslöksreceptet är dock detta på ramslöksbröd; alltså vitlöksbröd fast med ramslök istället. Supergott! 

img_9551-1.jpg

En annan goding att äta såhär års är Vacherin Mont d’Or, den underbara osten som bara finns några månader om året och mars är liksom sista chansen att njuta av denna fantastiska skapelse. Jag äter den helst bakad med kokt nypotatis, bröd och charkuterier. 

img_4049.jpeg

Även blodapelsinernas tid är nu. Det är en kort säsong men ack, så god! Vad sägs om en härlig blodapelsinsallad med biscotti?

img_4190.jpeg

Eller blodapelsinpannacotta? Sååå god! 

Sen har vi ju rabarber med. Hemma har den kanske inte kommit så långt ännu men här i England är driven rabarber från Yorkshire väldigt vanlig, och det kanske förekommer driven hemma med, så lika bra att inkludera några härliga rabarberrecept med. 

img_7082.jpg

Denna rabarberpaj med creme patissiere är otroligt god och perfekt att svänga ihop till en lyxigare fika! 

rmp6.jpg

Eller varför inte göra denna rabarbermarängpaj? Den är bara sååå god.

78aa7683-0740-4c1d-9920-0025db188698.jpg

Även denna smördegstarte med vaniljkräm och rabarber är faaaarligt god! En favorit! 

Välkommen våren! 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s