Nyår, bio och massa god mat!

Första veckan i januari började ju egentligen i December. På måndagen tog vi sovmorgon och åt vår favoritfrukost lagom till lunch.

Efter en lugn eftermiddag (med lite nyårsfix) tillsammans åkte vi hem till vänner och hade en jättetrevlig kväll med god mat, lek med barnen och vuxenprat. Först åt vi lite plock i köket, bland annat en jättegod ramslökssalami.

Sen fick vi jättegod svamppizza med ruccolasallad och som avslutning en ljuvlig saffransglass med havrecrunch.

På nyårsafton firade vi med min bästis Emma med familj och medan grabbarna spelade golf hängde vi tjejer hemma. Tyvärr var jag tvungen att jobba en del så fick tyvärr inte umgås med min guddotter så mycket som jag hade velat men vi hade ändå en trevlig dag. När grabbarna kommit hem korkade vi upp champagnen och åt tre sorters goda snittar. Kantarelltoast, friterat rispapper med lax och små rösti med löjrom.

Till förrätt åt vi såklart hummer, fast på nytt vis. Recept kommer.

Till varmrätt åt vi helstekt oxfilé, pommes Anna, svampsås, broccoli och sotad vårlök. Mycket mycket gott!

Till efterrätt gjorde jag en ny sorts Baked Alaska som var galet god den också. Recept kommer!

På nyårsdagen introducerade vi Emma och Claes för vår favoritfrukost och den gick hem må ni tro! Sen åkte vi hem och packade upp, tittade på film och hängde med mamma och pappa.

På kvällen började vi med bubbel och pata negra.

Sen gjorde jag fyra olika pizzor till oss. Bästa pizzareceptet hittar du här!

Efter en liten paus åt vi glass med chokladsås och havreflarn till efterrätt vid teven. Mums!

Nästa kväll hade vi middagsbjudning hemma. Mamma och jag hjälptes åt, men jag hann bara fota det jag lagade. Till fördrinken bjöd jag på två sorters crostini; en med svampsallad och en med Öjebyröra.

Till efterrätt åt vi crème brulée med rårörda hallon. Supergott!

Nästa dag tog vi en promenad och åt mammas köttbullar till lunch innan jag skjutsade pojkvännen till flygplatsen.

På kvällen åt mamma, pappa och jag pizzarester framför På Spåret. Mysigt!

Min nästsista dag i Skåne gick mamma, pappa och jag på bio och såg En del av mitt hjärta. Den var ganska bra och kul att se Malin Åkerman i en svensk roll!

Hemma igen åt vi skaldjur och drack bubbel till middag. Vi åt gratinerade ostron, rökt lax, havskräftor, rökta räkor med hemmagjord majonnäs och vitlöksbröd. Så så gott!

Min sista dag hemma gick mest till att packa väskorna och fixa lite hemma. Och så åt vi ugnsstekt kyckling till tidig middag innan det var min tur att åka till flygplatsen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s