Äntligen april!

This image has an empty alt attribute; its file name is img_1251.jpeg

Hej från vecka två i lockdown här i London. Och hej till en ny månad. Äntligen är det april. Mars kändes ju hur lång som helst så jag tycker det känns skönt att det nu är en ny månad. Det är sommartid och lite vårigare liksom. Härligt! Trots att vi inte kan njuta fullt ut av våren tycker jag det piggar upp med vårblommor, fågelkvitter och såklart nya råvaror i säsong. Nu är det äntligen dags för sparris (hurra!!), spenat, kronärtskocka, broccoli och t o m nypotatis här i England. Så jag hoppas att dessa recept från arkivet kan inspirera lite trots att det inte är så lätt att få tag i alla råvaror man vill just nu. Eller ge er en liten distraktion från nyhetsflödet just nu.

Jag är allra mest exalterad över att att sparrissäsongen äntligen är här, så jag tycker vi börjar med lite sparrisinspiration!

This image has an empty alt attribute; its file name is img_9175.jpg

Denna pizza med sparris och ramslökspesto smakar vår! Perfekt som middag en fredagskväll eller till lunch ute i trädgården.

Och en av mina paradrätter är både galet enkelt och riktigt piffig, och såklart otroligt god. Receptet på sparris med ramslöksmajonnäs och hyvlad parmesan hittar du här.

En annan sparrisfavorit är denna risotto med ordentligt med parmesan. Mums!

Även kronärtskockan är ju i säsong, och den tycker jag är godast såhär; kokt med smör och majonnäs till.

Denna nypotatissallad med sparris och ramslökspesto passar perfekt till grillar kött eller helstekt kyckling. Galet gott!

En annan nypotatissallad är denna med päron och grönmögelost – sååå god och annorlunda!

Spenat är en annan favorit. Jättegod som här till gnocchi med krämig ädelostsås.

Och denna brunchrätt med bakade ägg, spenat och svamp är perfekt till helgen!

Även närodlad broccoli är ju otroligt gott. Här med pocherat ägg, dragonsås eller parmesan. Perfekt till brunch, lunch eller som förrätt. Mums!

Dessa broccoli-fritters med parmesan (och parmesansås) är också otroligt goda och passar fint till lunch.

Hoppas ni alla får en trevlig april!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s