Recept: scrambled eggs med chorizosmulor och parmesan

Ibland äter jag frukost till middag, eller som frukost fast inte förrän på eftermiddagen. Och i sådana lägen så brukar jag föredra ägg (såklart) men gärna med lite andra smaker för att skilja dem från frukostsmakerna jag oftast äter till frukost.

Att blanda lite parmesan i äggen och servera dem med krispiga chorizosmulor, gräslök och tomater känns lite mer brunch (eller t o m) lunchrätt och är otroligt gott när man varit vaken ett tag!

Scrambled eggs med chorizosmulor och parmesan, 1 portion

2 ägg

5 msk grädde

salt och peppar

1 msk smör

ca 3 msk riven parmesan

1 bit chorizo, ca 5-10 cm lång

1 msk matolja

Till servering:

körsbärstomater, halverade

gräslök, hackad

rostat bröd med smör

Börja med att ta bort skinnet från chorizon och hacka i små bitar. Stek i olja på medelvärme tills chorizosmulorna är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.

Vispa samman ägg och grädde i en skål och salta och peppra (ca 1 tsk flingsalt). Lägg en klick smör i en nonstick-stekpanna och värm på medel-låg värme. När smöret smält, häll i äggblandningen och rör med en plaststekspade eller liknande hela tiden medan blandningen tjocknar. Sikta på en grynig vaniljsås i konsistens ungefär. Höj inte värmen. När blandningen tjocknat så ta från värmen och blanda i hälften av parmesanen och smaka av. Värm chorizosmulorna. Häll upp äggröran på en tallrik och strö över resterande parmesanen. Strö över gräslök, lägg upp chorizosmulorna och tomaterna och servera med rostat bröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s