London: modern grekisk mat på OPSO

Snart får Londons restauranger äntligen öppna upp igen efter lockdown, så vad passar bättre än en restaurangrecension?! Jag har verkligen saknat restauranger och vill stödja mina favoriter när de öppnar igen, men jag kommer nog att börja med de närliggande. Att promenera känns definitivt som bästa sättet att ta sig runt just nu.

Men vi spolar tillbaka bandet tills tidigare i år (kommer faktiskt inte ihåg när det var) innan coronavirus och lockdown och ett härligt besök på en lika härlig restaurang!

Efter att ha promenerat genom Londons centrala delar (inget nytt att promenera till restauranger alltså!) mötte jag upp Gaby för en snabb drink innan vi gick till restaurang OPSO i Marylebone för middag med vår kompis Ro som var tvungen att jobba lite längre.

Eftersom vi ändå väntade tog vi god tid på oss att studera menyn, se oss omkring och läste (den mycket fyndiga) vinlistan.

Jag visste faktiskt inte vad jag skulle förvänta mig av en modern grekisk restaurang, men jag var rätt säker på att jag skulle gilla det, eftersom jag älskar grekisk mat (trots att jag aldrig varit i Grekland – något jag verkligen vill ändra på!).

Och även lokalen var modern. Tidlöst modernt med metall- och trämöbler, luftiga rum och högt i tak. Vilket gav en känsla av New York, vilket jag såklart älskar.

Även maten var lite i samma still; presenterad på snygga moderna tallrikar. Inget gull utan fokus på maten.

Vi började med ett gäng smårätter som vi delade på och det var min favoritdel av middagen. Alla smårätterna var fantastiska och vi njöt verkligen. En signaturrätt är dessa små bagelliknande bröd som kallas koulouri, som serverades med getfärskost. Härligt fluffigt bröd och frisk ost blir alltid gott, så även här!

Nästa signaturrätt är såklart deras tzatziki. Den är inte bara otroligt vacker utan också fantastiskt god! Och vitlöksstinn såklart. Åh, vad sugen jag blir! Så gott att doppa flatbread i. Och pitabröd.

Vi åt även en riktigt god dakos sallad, med tomater, örter och feta bland annat. Mums!

Det blev även feta i form av denna bakade med katifi, sesamfrön och honung. Otroligt god men nästan bättre som efterrätt än förrätt eftersom den var så söt.

Vi gick all in på ost och i efterhand insåg vi att det blev lite för mycket. Men denna rökta smälta panerade ost var också farligt god. Men en räcker!

Vi delade även på två varmrätter (fullt tillräckligt efter alla smårätter), varav den ena var denna saftiga kyckling kryddad med citron och oregano som serverades med potatismos, grillad hjärtsallad och feta. Mycket gott men inte lika raffinerat som smårätterna.

Moussakan däremot var mer arbetad och imponerande! Riktigt god! Men mina favoriter förblir smårätterna, särskilt tzatziki och de små bagelliknande bröden. Får definitivt bli ett återbesök snart!

OPSO, 10 Paddington St, Marylebone, London W1U 5QL

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s