

Det kändes som att jag vunnit högsta vinsten när jag i början av lockdown (när allt var svårare att få tag i) lyckades köpa både tjock fin brittisk sparris, burrata OCH ramslök från Natoora. Så tillsammans med lite citron använde jag hela rasket till en rasande god förrätt.
För med just färsk fin sparris behöver man inte konstra till det. (Case in point: min grymma sparris med ramslöksmajonnäs och parmesan).


Sparris med burrata, ramslöksolja och citron, 3 portioner
9 tjocka sparrisar
125 g burrata, rumsvarm
1 stor näve ramslöksblad, sköljda
1 dl matolja
1/2 citron, finrivet skal
havssalt och svartpeppar
Bryt eller skär av de träiga ändarna på sparrisen. Blanchera dem snabbt i kokande vatten. Låt rinna av och stek i lite olja tills de fått lite färg. Mixa ramslök och olja med en stavmixer.
Fördela sparrisen mellan tallrikarna. Fördela burrata. Ringla över ramslöksolja (ca 1 msk per tallrik). Lägg på citronskal, rikligt med salt och peppar och servera genast.