Hej juli!

Jag förstår inte riktigt hur jag kunde missa att vi börjat på en ny månad, en av mina favoritmånaderdessutom. Dels eftersom det är SOMMAR men också för att juli är MIN månad, då jag fyller år. Nåja, jag får väl skylla på att allt känns annorlunda detta Corona-år och att dagar, veckor och månader flyter ihop lite.

Så därför får ni nu juli månads bästa recept flera veckor för sent, men som tur är passar de fint i augusti med!

Vi börjar med en crostini! Här med ricotta, prosciutto, persika och basilika. Såå gott när salt möter sött. Och på tal om salt, så behövs det en del till ricottan för att den ska smaka lite mer helt enkelt.

Använd årets första kantareller till en ljuvligt krämig carbonara, du kommer inte att ångra dig!

Eller världens godaste kantarellpizza med västerbottensost! Åh, vad sugen jag blev!

En annan kantarellfavorit är denna sallad med nypotatis, ruccola, parmesan och en ljuvlig vinägrett. Så god som den är men även till grillat med en kall sås till.

Med lavendelfälten i blomning så blir jag alltid så sugen på denna somriga kycklingrätt med citron, lavendel och timjan. Så god och sköter sig själv i ugnen!

Till efterrätt tycker jag att en hallon- och passionsfrukt Eton Mess passar utmärkt. Så somrigt!

Eller varför inte en härlig vaniljpannacotta med hallonsirap?!

Eller en annan hallonfavorit; vit chokladcrème med hallon och kaksmulor. Mums!

2 reaktioner till “Hej juli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s