
Som ni vet älskar jag ju min hemmagjorda ramslöksmajonnäs! Men under lockdown tvingades jag testa en ny – och enklare – variant. Helt enkelt därför att jag inte kunde få tag i matolja, solrosolja, rapsolja eller liknande. Allt var slut.
Men vi hade Hellmann’s majonnäs så jag blandade till den allra enklaste ramslöksmajon någonsin, på färdig majonnäs. Och vet ni, det blev himla gott! Annorlunda än min hemmagjorda, men god ändå. Och perfekt de dagar man inte riktigt orkar mixa olja OCH vispa ihop en majonnäs. Vi åt den till panerad bergtunga stekt i otroliga mängder smör, smörsvängd nypotatis och små fina ärtor. Sååå gott!

Enklaste ramslöksmajon, 4 portioner
Jag gjorde denna med färsk ramslök men det går bra med blancherad fryst ramslök med.
2 dl Hellmann’s majonnäs
en näve färsk ramslök, sköljd och grovt hackad
1/4 citron
salt och peppar
Blanda ner ramslöken i majonnäsen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Låt stå några minuter tills servering.
Att du lyckades att införskaffa färsk ramslök i London när det inte fanns tillgång till någon matolja ? Fantastiskt 😄
Ja, det var lättare att få tag i. Galet!
Älskar ”Escape to the Country”.
Ikväll besök hi2s en chokladmakerska i Perth som mixade choklad med ramslök.
Utsökt, enligt avsmakare.
Häftigt!