Recept: krispiga sötpotatispommes i ugn

Samtidigt som jag lagade smashburgare ville jag också få till krispiga sötpotatispommes. Inte helt lätt utan en fritös, men med hjälp av en massa bra tips från Gimme Some Oven blev de perfekt krispiga även i ugnen. Och såklart galet goda!

Krispiga sötpotatispommes i ugn, 4 portioner

Översatt från och anpassat efter Gimme Some Ovens recept

500 g sötpotatis, skalad

2 msk mild olivolja

2 msk majsstärkelse

svartpeppar

flingsalt

Värm ugnen till 215 C och klä en plåt med bakplåtspapper.

Skär sötpotatisarna i pommes frites-stora bitar, ca 0.5 cm breda. Det är viktigt att de är ungefär lika stora så att tillagningstiden är densamma.

Lägg pommesen i en stor skål och ringla över oljan. Blanda ordentligt tills oljan är jämnt fördelad över sötpotatisbitarna.

Blanda majsstärkelse med svartpeppar i en liten skål. Häll blandningen över sötpotatisen och blanda tills den är jämnt fördelad och alla bitarna är täckta av ett tunt lager majsstärkelse.

Sprid ut pommesen på plåten utan att de ligger på varandra. Grädda i ugn ca 15 minuter. Ta ur ugnen och vänd dem med en stekspade. Grädda i ytterligare 10-15 minuter eller tills pommesen är krispiga och lite bruna i kanterna.

Lägg pommesen på ett galler och låt svalna i ca 5 minuter. Strö över flingsalt. Låt svalna någon minut till och servera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s