Recept: naan-wraps med kyckling och raita

Dessa wraps är sååå otroligt goda! Idéen hittade jag hos The Kitchn, men jag valde att göra mina med kyckling istället för lammfärs, men med exakt samma kryddning.

Det är verkligen ett enkelt rätt att svänga ihop. Raitan gör man på nolltid och naanbröden köpes färdiga, så allt som återstår är att steka kyckling och skära sallad. Perfekt en fredagskväll alltså!

Naan-wraps med kyckling och raita, serves 4

Översatt från och anpassat efter The Kitchns recept

1 msk matolja

1 shcalottenlök, hackad

1 tsk spiskummin

500 g kycklinglårfiléer, tärnade

4 naanbröd

2 hjärtsalladshuvuden, sköljda och strimlade

Raita:

120 ml Grekisk eller Turkisk yoghurt

ca 10 cm gurka, tärnad i små bitar

1 msk mynta (eller koriander), grovt hackad

1/4 tsk spiskummin

1/4 tsk mald koriander

salt och peppar

Värm ugnen till 150C. Hetta up oljan i en stekpanna på mellanhög värme. Lägg i löken, lite salt och lite Stek tills lätt brynt och ta ifrån pannan. Häll i mer olja i pannan och lägg i kycklingen. Lägg i mer salt, svartpeppar och spiskummin. Rör om emellanåt och stek tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt, ca 8 minuter.

Gör undertiden raitan och värm naanbröden. Lägg bröden i en hög och svep in i folie och lägg på galler I ugnen i några minuter så de värms upp.

Blanda yoghurt med kryddor, mynta och gurka. Smaka av med salt och peppar.

När kycklingen är klar, häll tillbaka löken i pannan och rör om. Lägg upp sallad, raita och kyckling på de varma naanbröden. Servera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s