
Sista middagsbjudningen innan lockdown bjöd jag på denna härliga kycklingrätt som är perfekt för de kallare årstiderna. Såklart passar den extra bra nu på hösten i och med äpplecidern. Men den smakar faktiskt inte så mycket äpple, utan cidern tillför mer en härlig mustighet till såsen.
I alla fall, så omarbetade jag receptet lite grand (min devis är ju att allt går att förbättra, så även recept) så därför publicerar jag det igen, för det känns lite fräschare och enklare nu. Men, det är såklart precis lika GOTT som originalreceptet!

Ciderkyckling, 4 portioner
8-10 kycklinglår med skinn
1 msk olivolja
salt och peppar
2-3 tsk herb de Provence
500 ml torr äpplecider
1/2 buljongtärning
2 tsk dijonsenap
5 dl grädde
en bunte persilja, finhackad
Häll olivoljan i en stekpanna som du kan ställa in i ugnen (alltså inga plasthandtag och dylikt) och värm på medel-hög värme. Bryn kycklingen runt om. Salta och peppra och strö över de torkade örterna. Häll ca 2 cm högt med cider i pannan och ställ in i ugnen på 200C i 15-20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Ta cyklingen ur pannan och håll varm medan du gör klart såsen.
Häll resten av cidern i pannan, ställ på hög värme och låt cidern reducera lite. Häll i grädde, senap och smula i buljongtärningen. Låt tjockna under omrörning. Smaka av och justera smaken med salt och peppar och örtblandningen. Lägg kycklingen i en varm ugnsform, häll över såsen, strö över persilja och servera.