Recept: Muscow Mule med hallon

Vad passar bättre en fredag än en härlig fredagsdrink?! Denna Moscow Mule med hallon har jag gjort flera gånger sedan jag blev inspirerad av Meghan Donovan’s Let’s Make a Drink på Instagram, och den har verkligen blivit en ny favorit.

Eftersom den inte är för söt funkar den både före och efter maten och av samma anledning tycker jag den t o m funkar till lite plock. Dessutom är den säsongslös eftersom hallonen ger fräschör men ingefäran ger lite sting och djup.

Ja, ni hör ju; ni MÅSTE testa!

Moscow Mule med hallon, 2 drinkar

en näve färska eller frysta hallon

90 ml vodka 

60 ml färskpressad lime

30 ml sockerlag

250 ml ginger beer

iskuber

Lägg hallonen i en liten bringare eller shaker. Mosa dem lite. Häll i vodka, limesaft och sockerlag. Blanda ordentligt. Fördela mellan två glas med is i. Fyll upp med ginger beer. Dekorera med en kvist mynta.

Annons

4 reaktioner till “Recept: Muscow Mule med hallon

  1. Med frysen full av hallon låter detta som något värt att testa. Undrar dock om man kan ersätta ginger beer med något annat, inte säker på att man hittar det i våra vanliga mataffärer. 🙂

    1. Klart att du kan använda något annat men då blir det en annan drink! (Just ginger beer och vodka är det som gör en Muscow Mule). Jag trodde också att det skulle vara svårt att få tag i i Sverige men när jag var hemma i Skåne till jul hade de mer än en sorts ginger beer på vår närmaste Ica Maxi med hemleverans (på en mindre ort). Så har du en Ica maxi i närheten eller liknande så börja där!

    2. Men hittar du inte så kan jag rekommendera en frozen raspberry daiquiri. Har recept på strawberry daiquri på bloggen men det går utmärkt att byta jordgubbarna mot hallon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s