Recept: krämig kycklingpasta med svamp och salladslök

Den här pastarätten med kyckling kom till av en kylskåpsrensning. Jag hade någon dag innan ugnsstekt en kyckling till middag och ville använda upp resterna (det som var kvar efter att vi ätit både resterna som de var och gjort goda mackor med kyckling i). Jag hade även svamp och salladslök i kylen och tänkte att det passade bra ihop med pasta.

Det är oftast så nya recept tar form hos mig; jag börjar med en ingrediens och lägger till det jag tycker passar till. Och detta blev verkligen urgott! Krämigt, mättande och fullt av olika smaker som kompletterar varandra. Dessutom snabblagat! Har man inga kycklingrester till hands så ger det utmärkt att steka en kycklinglårfilé i bitar innan du bryner svampen och lägga i den senare. Det krävs alltså inte kycklingrester för att göra denna, men eftersom det var så rätten kom till har jag utformat recepten efter det. För visst behöver vi inspiration till att ta vara på rester?! Det ger mig sådan glädje att använda upp all mat vi köper och alla rester som blir över.

Krämig kycklingpasta med svamp och salladslök, 2 portioner

250 g spaghetti 

100 g kastanjechampinjoner, skivade

1 msk smör

1 vitlöksklyfta, riven eller finhackad

1 1/2 dl grädde

1 msk citronsaft

1-2 msk tomatpuré

150 g ugnsstekt kyckling, delade i munsstora bitar

3 salladslökar, skivade

ca 1 dl pastavatten

salt och peppar

riven parmesan

Koka spaghettin al dente efter anvisningarna på förpackningen. Smält smöret i en stor stekpanna och stek svampen gyllenbrun på medel-hög värme. Sänk värmen till medel och lägg i vitlöken. Salta och peppra Häll i grädden efter en minut och rör medan grädden tjocknar. Häll i citronsaft och tomatpuré och rör om. Lägg i kycklingen och hälften av salladslöken. Lägg i pasta och pastavatten och blanda. Rör med tänger eller en trägaffel tills såsen tjocknat till lagom konsistens. Ta från värmen. Smaka av med salt och peppar. Strö över riven parmesan och resten av salladslöken och lägg upp i skålar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s