Recept: Svampcarpaccio med burrata och crostini

Medan vi tålmodigt väntar på tomatsäsongen (för det är jag väl inte ensam om?), eller bättre kallat TOMAT- OCH BURRATASÄSONGEN, tänkte jag tipsa om en riktigt god rätt med burrata som passar bra redan nu, innan min favoritsäsong drar igång.

Nämligen denna enkla svampcapaccio med burrata som är sååå god! Den är enkel att svänga ihop och trots att den bjuder på helt andra smaker än sötsyrliga tomater och burrata så är den ett bra substitut medan vi väntar på vår, sommar och solmogna tomater.

Smakerna är istället jordiga och gräsiga (från olivoljan) med en fräschör från örter och citron, vilket är anledningen till att det passar så bra med den krämiga burratan; de liksom gifter sig i munnen. Crostini är både ett bra hjälpmedel att äta denna rätt med men ger också lite skön crunch. Sååå mums!

Svampcarpaccio med burrata och crostini, 2 portioner som förrätt

Inspiration från Systrarna Eisenman

Till crostini:

1 liten baguette

2 msk olivolja

Till carpaccio:

1 liten burratarumsvarm, delad i bitar

100 g champinjoner, så färska som möjligt

en liten bunte persilja eller gräslök, finhackad

gräsig olivolja att ringla över

1/2 citron, saften

salt och peppar

Skär baguetten i tunna skivor. Lägg på ett plåt och ringla över olivolja. Ställ in i 180C varm ugn tills crostini är gyllenbruna, ca 10-15 minuter. Låt svalna.

Skölj, torka och ansa svampen. Skiva så tunt som möjligt. Arrangera med burrata på en tallrik. Strö över örter, pressa över citron och ringla över en god olivolja. Salta och peppra. Servera med crostini till.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s