Recept: Labneh-dip med salladslök och chili

Idag vill jag tipsa er om den godaste enklaste dippen. Perfekt att njuta av framför teven med pitachips och grönsaker eller varför inte med vännerna med ett glas bubbel till?! Den är otroligt enkel att göra, men FANTASTISKT god. Det svåraste är faktiskt att leta rätt på en av ingredienserna, labneh, men det är det värt.

Receptet är skapat av Alison Roman, som också kom på de här fantastiska kakorna, så receptet blev såklart en internetsuccé direkt och jag förstår varför. Älskar hennes kokböcker för övrigt; alla recepten är lika härliga, goda och effortless som dippen!

Labneh-dip med salladslök och chili, 6 portioner som tilltugg

Översatt från och anpassat efter Alison Romans recept

180 ml olivolja

4 salladslökar, vita och ljusgröna delarna, tunt skivade

1 tsk chiliflakes 

2 msk finhackad färsk koriander eller gräslök, samt mer till dekoration

salt och peppar

 475 ml labneh (eller fet grekisk yoghurt eller gräddfil)

2 msk citronsaft

Värm olja, salldslök, chiliflakes och koriander i en liten panna på medel-hög värme tills det fräser och oljan blir orangeröd. Passa på så det inte bränns vid. Ta från värmen och låt svalna tills du kan smaka utan att bränna munnen. Salta och peppra.

Blanda labneh och citron i en bunke, salta och peppra. Skeda upp i en serveringsskål och blanda i oljan utan att mixa helt. Toppa med extra koriander.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s