Recept: Dragonkyckling

Säg hej till en av mina mest lagade rätter förra året! Denna dragonkyckling är så lättlagad och god att jag lagade den flera gånger under året. Den är snabblagad (15-20 minuter!) men känns ändå lite lyxig. Perfekt på helgen, till en dejt eller på en middagsbjudning (som jag hoppas vi snart kan ha igen).

Men jag drömmer också om denna som lunch en tidig sommardag utomhus med en stor grön sallad, kanske lite sparris och torrt iskallt rosévin till. Och solglasögon på såklart. Åh, vad jag längtar till sommaren nu. Våren är redan här, men det dröjer nog lite till innan det blir lunch-utomhus-varmt.

Dragonkyckling, 2 portioner

Med inspiration från Nigellas recept.

4-5 kycklinglårfiléer

2 msk mild olivolja

1 tsk torkad dragon

1 dl torrt vitt vin

1/2 tsk salt

120 ml vispgrädde

2 tsk torkad dragon

salt och peppar

Häll oljan i en medelstor kastrull med lock. Värm till medelvärme (utan lock) och lägg i 1 tsk dragon. Lägg i kycklingen efter en minut, med ovansidan ner. Stek i 5 minuter, vänd sedan kycklingbitarna och häll i vin och salt. Sänk värmen till sjudande och lägg på locket. Låt sjuda i 10 minuter. Se efter så att kycklingen är genomstekt, lägg sedan över kycklingen på en tallrik och låt vila medan såsen görs färdig. Höj värmen till medel-hög och häll i grädde och 2 tsk dragon. Låt såsen tjockna lite under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Server med smörigt ris och broccoli till.

Annons

2 reaktioner till “Recept: Dragonkyckling

  1. Hej! receptet ser gott ut men när jag läser om hur kycklingar växer upp och bor så har jag avstått från att köpa och äta dessa stackars djur. Så det blir inga pengar från mig.

    mvh Ann Lundström

    1. Hej Ann. Vad roligt att du tyckte receptet såg gott ut. Jag förstår dig; många kycklingar blir uppfödda under riktigt hemska förhållanden, därför köper jag bara frigående och ekologiskt lokalt kött och kyckling. För mig är djurs välfärd viktig men det är såklart upp till var och en vad man vill äta. Vill man avstå kyckling tror jag smaksättningen passar fint till quornfilér eller liknande produkt. Eller varför inte stekt portobellosvamp med denna sås, ris och broccoli till?! Mina recept är tänkta att inspirera, men det betyder inte att man måste följa dem till punkt och pricka. Det är bara att byta ut eller ta bort om man vill det.

      Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s