Jag har tidigare skrivit om tortillapizza och vilken bra och enkel middag de är, men i helgen gjorde jag en ny variant med bara grönsaker och ost och en biancobas och den blev så himla god och fräsch att jag genast vill dela med mig av receptet.) Och skriva ner det för min egen skull också, för detta vill jag laga igen.) Naturligtvis går det bra att använda andra grönsaker än de jag använde, men kombinationen var verkligen otroligt god, så har du ingredienserna hemma så testa!
Grön tortillapizza, 2 portioner
två mellanstora vetetortillas
2 msk creme fraiche
2 nävar riven cheddar
1 liten zucchini, skivad
1 mellanstor grön paprika, strimlad
2 salladslökar, skivade
2 stora nävar färsk spenat
olivolja
salt och peppar
1 sats grön tahiniyoghurtdressing
Lägg tortillan på en plåt. Bred på creme fraiche och strö på cheddar. Salta och peppra lite grann och lägg sedan på grönsakerna med spenaten och salladslöken överst. Salta och peppra lite till och ringla över olivolja. Baka i 5-10 minuter i 220 C ugn. Skeda på grön tahiniyoghurtdressing efter gräddning och servera.