Den här krämiga potatissalladen med creme fraiche, ramslökspesto och nypotatis smakar vår! Fräsch, len och med en liten kick från ramslöken passar den till i princip allting. Den är gudagod till fläskfilé och sparris som på bilden men passar lika bra till kyckling, fisk, i en sallad, till en mör biff eller som en del av en buffé.
Dessutom är otroligt lätt att göra och går att förbereda i förväg. Ta dock ut den ur kylen en dryg timme innan förtäring så den hinner bli rumsvarm och lite lösare.
Krämig nypotatissallad med ramslökspesto, 4 portioner
600 g nypotatis
ca 5 msk ramslökspesto
2 dl creme fraiche
salt
svartpeppar
Gör peston. Dela potatisarna i jämnstora bitar. Koka i saltat vatten tills mjuka, ca 15 minuter. Låt rinna av och låt svalna. Ljummen eller kall potatis passar bäst. Blanda creme fraiche med ramslökspesto i en skål, lägg i potatis, salt och peppar och blanda väl. Ringla över lite extra pesto vid servering som dekoration.