Om Matarkivet

 

Matarkivet föddes just som ett arkiv för mina recept, men så småningom har bloggen växt och formats efter mig och mitt liv.

Här blandas mina egna recept med de jag ärvt av mamma och mormor liksom restaurangrecensioner från resor och hemma i London. Dessutom försöker jag göra lite mer personliga uppdateringar mellan varven om hur det är att vara utlandssvensk och bo i Storbritannien.

Min matfilosofi kommer sig av att jag har vuxit upp på landet med en pappa som jagat och en mamma som lagar mat från grunden. Med grönsaksland och säsongsbetonad matlagning. Med närodlat och lokalt kött.

Det jag lärt mig i England är att man inte kastar mat. Man använder hela djuret för att inte slösa och många ovanliga styckdetaljer är rena delikatesser om man vet hur de ska tillagas. Och rester kan med lite trolleri bli helt nya goda måltider.

Matarkivet är således en salig blandning av allt möjligt, och jag hoppas du kommer att inspireras i köket.

Annonser

7 thoughts on “Om Matarkivet

 1. Nu har jag bläddrat sida upp och sida ner på din trevliga matblogg och måste säga att jag fått tonvis med inspiration för framtida experiment i mitt kök. Tack för det och tack för att du delar med dig av din receptskatt!

   1. Hej! Har tänkt baka madeleiner efter ditt recept. Undrar nu om jag ska blanda i bakpulver om smeten ska stå över natten och om smeten ska vara kall eller varm när man sätter in den i ugnen?

    MVH

    Lena

   2. Hej Lena! Bara följ anvisningarna i receptet – bakpulvret ska blandas med mjölet och sedan ner i smeten som ska stå över natten. Smeten ska vara kall när den pytsas i formarna. Lycka till!

    Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s