Baking bonanza och ljuvliga rocky road

I tisdags tog jag ledigt och bakade hela dagen, vilket kändes otroligt lyxigt. Jag är nog lite besatt av bakning. Började direkt på morgonen och var inte klar förrän till kvällen. Hann med så mycket att jag fick köra diskmaskinen (den är dock liten) 4 ggr! 🙂 Kul hade jag och märkte inte hur tiden bara rann ivägg. Glömde både bort att äta och sitta ner, så när vi åt (köpta) fish cakes med potatismos och romsås så var det underbart att få något i magen. 🙂

Jag hann med mycket, sådet blir såklart en del juliga recept här framöver. Först ut är Rocky Road. Det finns ju otroligt många versioner, men jag kör på Leilas version, modifierad först av Victoria på Matplatsen och sen av mig. 🙂 Helt sanslöst gott. Bästa vännen Emma och mamma har redan bett mig göra den när jag kommer hem till jul.

Börja med att ta pappret av kolorna
Provsmaka en för att försäkra dig om att de smakar som de ska 😉
Lägg dem i en skål...
..lägg i marshmallowsarna...
..och nötterna.
Smält chokladen över vattenbad
Blanda alltihop, bred ut på bakplåtspapper i en form och låt stelna i kylen. Skär i bitar och servera!

Rocky Road

2 påsar dumlekolor

2 nävar marshmallows

250 g saltade cashewnötter

100 g saltade pistaschnötter

400 g mjölkchoklad

100 g mörk choklad

Lägg dumlekolorna i en skål, klipp sedan marshmallowsen i mindre bitar (eller använd mini-marshmallows), lägg i nötterna. Smält all chokladen i vattenbad. Jag blandar i lite mörk choklad för att det inte ska bli för sött. Häll den smälta chokladen i skålen och rör om så att allt är täckt av choklad. Bred ut i på bakplåtspapper och försök att få det jämntjockt. Låt stelna i kylen, skär sedan i rutor och njuut! 🙂

4 reaktioner till “Baking bonanza och ljuvliga rocky road

Lämna en kommentar