Dovhjortsstek med enbär och rödvin

Jag bor ju hos mina föräldrar nu när jag är hemma och det är alltid en fröjd att äta mammas goda mat. Dessutom har hon en hel frys fylld med vilt, så häromdagen plockade hon fram dovhjort. Behöver jag tillägga att det blev gott när det tillagades med enbär och rödvin? 😉

Vi gjorde en enkel sås till och jag introducerade mamma för roast potatoes, till pappas stora förtjusning. Morötter och broccoli blev det också. Perfekt helgmiddag på landet helt enkelt!

Dovhjortsstek med enbär och rödvin, 3 portioner

500 g tjocka skivor dovhjortsstek

smör och olja

några enbär

en ordentlig skvätt rödvin

Bryn köttet runt om i smör och olja. Salta och peppra och lägg i enbären. Häll över rödvin och lägg på locket. Efter ca 5 minuter är köttet klart. Låt det vila en stund och skär sedan upp det i skivor, så är det rosa och fint i mitten.

Sås

smör

idealmjöl

stekskyn

salt & peppar

viltfond

grädde

Gör en bottenredning med smör och idealmjöl, häll i grädde, stekskyn, fond och smaka av med salt och peppar.

2 reaktioner till “Dovhjortsstek med enbär och rödvin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s