Rösti med creme fraiche, rödlök och stenbitsrom

Detta är väl en riktig 70-talsklassiker?! ‘Receptet’ (om man ens kan kalla det för det) har jag snappat upp av mamma. Trots att detta är busenkelt är det faktiskt riktigt gott! Jag brukar inte bjuda på denna rätt, just för att den är för enkel, men jag kan få riktiga cravings för rösti med dessa tillbehör ibland.

Potatisen blir så krispig och god, men är ändå mjuk och len i mitten, och det passar så bra med syran från creme fraichen, sältan från rommen och crunchet från rödlöken. Detta är dessutom en rätt man kan trolla fram när kylen gapar tom, för visst brukar det finnas några potatisar, en lök och en skvätt creme fraiche eller gräddfil?

Rösti med creme fraiche, rödlök och stenbitsrom, 2 portioner som förrätt eller 1 portion som varmrätt

2 stora potatisar

tillbehören

Skala och riv potatisen. Forma till små plättar och stek i smör och olivolja tills gyllene på båda sidor, salta och svartpeppra. Hacka under tiden löken och ät genast annars blir röstin mjuk.

5 reaktioner till “Rösti med creme fraiche, rödlök och stenbitsrom

  1. Hittade just din blogg, roligt med nya tips och idéer. Potatisgratängen lät väldans god och det gjorde även Nigellas stek. Vi gillar verkligen Nigella, en av våra absoluta favoriter. Hennes risotto är makalöst god!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s