Kantarellcannelloni

Jag läser andra matbloggar flitigt (förutom då jag är på semester, då brukar läshögen ackumuleras snabbt) och tycker att det är en underbar inspirationskälla. Visserligen älskar jag kokböcker med, men de recepten kan jag bara komma åt hemma i bokhyllan, medan om jag funderar på någon maträtt på jobbet så kan jag hitta det direkt på en blogg.

Vissa recept som jag bokmärker behöver vila till sig lite innan jag ger mig på dem, medan andra kan kännas telepatiskt förmedlade i exakt rätt ögonblick. Detta recept från eminenta Remsans bistro tillhörde den senare kategorin. Vi äter cannelloni ofta (känns lite roligare än vanlig pastagratäng) och det kändes kul med en höstvariant nu mitt i svampsäsongen.

Min vana trogen gjorde jag lite småändringar i recepetet så nedan följer min version samt länk till originalreceptet så ni kan se båda versionerna. Visserligen använde jag cannellonirör istället för lasagneplattor, men vi verkar ha aningen större aptit än Remsans familj, för hela formen försvann, delat endast på Christopher (som dock äter ganska stora portioner) och mig själv. Ett gott betyg, Remsan! 🙂

Kantarellcannelloni, 2-4 portioner

Anpassat efter Emmys recept.

16 cannellonirör, De Cecco

1/2 gul lök, hackad

200 g färska champinjoner, i rätt små bitar

100 g kantareller, hackade

2 dl crème fraiche

2 msk konjak

2 msk färsk timjan (el. 1 tsk torkad)

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

en skvätt grönsaksfond

1 tsk crema di balsamico

 

2 dl matgrädde

2 dl crème fraiche

3 dl riven ost

riven muskot

salt, vitpeppar

Stek löken mjuk i smör. Tillsätt svampen och stek tills de fått färg. Salta och peppra. Rör ned creme fraiche, konjak, fond, balsamico och kryddor. Låt småputtra lite.

Fyll cannellonirören med fyllningen och lägg i en smord form. Blanda grädde, creme fraiche, muskot, salt och peppar i en skål. Häll i formen och fördela jämnt. Strö över osten. Gratinera i 20-30 minuter i 180-200 grader. Servera med en fräsch sallad.

Annonser

20 reaktioner till “Kantarellcannelloni

  1. Kantarellcannelloni – så gott! Grädde å svamp å pasta kan inte bli fel… Håller på att kolla mina resplaner btw

  2. Är också väldigt förtjust i canneloni. Med en massa svamp i låter ju extra gott!! De där rören tycker jag dock är lite knepiga. Föredrar färsk lasagneplattor. Smidigt!

    1. Jag fördrar rören för hur de beter sig i ugnen, men visst är det pilligt, det sticker jag inte under stol med. 🙂

  3. Ha ha… Det ska jag hälsa Berra, som alltid får höra hur mycket han äter! Kul att ni testade. Och att det gick hem 🙂

  4. Åh, alltså JÖSSES vad gott! Kantareller gör allting tusen gånger bättre 😉 Jag håller med om att Remsans blogg är fantastisk, och det är din också! Tack för den fina kommentaren hos mig (och alla andra också), du gör mig så glad ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s