Christopher fyllde år i söndags så vi har haft en riktig matorgie till helg. I fredags åt vi jättegod tre-rätters hemma hos hans mamma; halloumi med limedressing, ugnsstekt lamm med rödkål, rotfrukter och potatis och som avslutning en bakad citroncheesecake. Ingen av oss orkade ens röra ostbrickan som kom efter…
Förra veckan släpade jag hem en hjortstek från Sverige som vi mumsade på i lördags men förrätten blev lite hastigt planerad i affären, men faktiskt himla lyckad ändå.
Christopher hittade ett lökbröd som verkligen smakade höst. Jag stekte skivor av dessa i smör, lade på smörstekt spenat och sedan smörstekta blandade svampar som fått smak av vitlök och persilja. Och på toppen lite hyvlad parmesan. En mumsig höstmacka helt enkelt.
Vi köpte ett paket med blandade svampar, men jag har ingen aning om vad det är för några. Någon som vet? En bild hittar ni här.
Helgen avslutades med lunch på the Wolseley och därefter ost-och portvinskalas. Inte illa alls.
Svamptoast med smörstekt spenat, 2 portioner
2-4 skivor gott bröd (beroende på brödets storlek)
140 g blandad svamp
en rejäl näve färsk spenat
1 vitlöksklyfta, pressad/riven
lite hackad persilja
smör till stekning
olja till stekning
parmesan
Stek brödskivorna i smör tills de är gyllenbruna och fina. Lägg på tallrikar. Stek spenaten i samma panna i lite smör, salta och peppra och fördela spenaten på brödskivorna. Hetta upp stekpannan igen med lite smör och olivolja och stek svampen brun och fin på ganska hög värme. Pressa i vitlök och lägg i lite persilja. Salta inte förrän svampen är färdigstekt. Lägg rikligt med svamp på smörgåsarna och hyvla över lite parmesan. Riktigt gott!
Mmm, vad gott det ser ut. En hösttoast! Hälsa och gratta födelsedagsbarnet vetja!
Ja, den smakade höst! Tack, det ska jag göra. 🙂