The Blue Legume, Islington

I lördags befann jag mig i norra London för att titta på en lägenhet och då passade det bra att möta upp med Laura som bor i de norra delarna. Jag frös som tusan så jag gick hem till henne så jag kunde tina upp lite och bättra på sminket eftersom det bara försvinner när ögonen rinner av pollenallergi hela tiden. 🙂

Knappt fem minuter från Lauras lägenhet ligger det en riktigt schysst pub som spelar bra musik och drar till sig trevligt folk och ungefär hur många hundar som helst, så vi tog ett glas vin där innan vi begav oss till Highbury & Islington och Upper St.

Jag som mest befinner mig i de södra delarna av staden gillade direkt denna gata med restauranger och barer som sträcker sig mellan Highbury & Islington och Angel. Vi fick syn på ett ställe som verkade trevligt och som Laura kände igen för att vår kompis Jess pratat om det. Restaurangen hette The Blue Legume och hade som tur var ett bord ledigt.

Lokalen var himla mysig och alla verkade nöjda. Maten såg god ut (jag kollar alltid in andras tallrikar innan jag beställer) men jag var ändå aningen skeptisk när jag såg priserna. Inte för att det var dyrt – tvärtom såg det nästan för billigt ut för att det skulle kunna vara bra.

Som tur var hade jag fel.

Direkt när vi satt oss fick vi en skål med oliver istället för bröd och vi bestämde oss för en flaska Chenin Blanc långt innan vi lyckades bestämma oss för vad vi skulle äta.

Till slut kunde vi dock ta ett beslut. Laura valde calamari till förrätt på servitörens inrådan. Den var len och fin eftersom den ugnsbakats.

Jag valde sparris med hollandaise och var väldigt förvånad när jag fick in tjock, fin, perfekt tillagad sparris på en bädd av god hollandaise. Det är inte ofta jag blir nöjd med hollandaise/bearnaise ute men det blev jag denna gång. Den smakade hemmagjord och var tjock och fin med inte alltför mycket syra i.

Så då var det ju lika bra att beställa in biff med bea också, och jag var riktigt häpen när det var en mjuk och fin bit rib eye som låg på tallriken. Sen att den var så stor att hälften hade räckt var ju en annan sak, men den var verkligen fin, bean god och pommesen också goda.

Laura valde att vara betydligt nyttigare än jag var och beställde in teriyakimarinerad lax som var helt perfekt tillagad och bara föll i sönder. Till fick hon en stor portion sallad, så det var verkligen stora portioner i allmänhet.

Jag lyckades äta lite mer än halva biffen och det är jag nöjd med, så det var inte direkt läge att beställa dessert också. Istället satsade vi på mer alkohol och gick till en schysst bar i närheten istället.

The Blue Legume
177 Upper Street
Islington N1 1RG

6 reaktioner till “The Blue Legume, Islington

  1. Så mycket god mat ni äter jämt! Verkar ha varit en bra restaurang. Blev grymt sugen på sparris och hollandaisesås. Tur det är vår och snart finns en massa fin sparris 🙂

    1. Ja, senaste tiden har det blivit en del restaurangbesök, försöker kompensera med nyttiga luncher på jobbet. 🙂

      Sparris är så galet gott! Nu har den brittiska kommit upp så säsongen är igång! ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s