Den här couscoussalladen som jag slängde ihop till min kompis Gaby och mig en kväll var så god att vi blev helt förbluffade.
Jag var inte på matlagningshumör för det var varmt och kvavt och jag var trött men steka lite halloumi och svänga ihop lite couscous orkar man alltid så jag slängde i lite vad jag hade hemma, bland annat chili och mynta som jag älskar ihop.
Couscoussallad med chili och mynta, 2 portioner
2 portioner coucous
olivolja
1/2 citron
1 tomat
3 salladslökar
1/2 röd chilli
en handfull mynta
flingsalt
Tillaga coucousen enligt anvisningarna på förpackningen, vilket tar max 5 minuter, men häll lite buljong i vattnet. Hacka under tiden chilin, tomaten, skiva salladslöken och myntan.
Fluffa till coucousen med en gaffel och rör ned lite olivolja. Hetta upp lite olja i en kastrull/stekpanna och lägg i chilin och fräs någon minut. Blanda ner chilin och oljan i couscousen och tillsätt tomat och salladslök. Pressa i lite citron och salta. Smaka av och rör ner myntan. Servera med t ex stekt halloumi, kycklingspett eller annat passande tillbehör.
Fin sommarrätt! Couscous äter jag sällan, men undrar varföfr, det är ju gott!
Ja, det är det verkligen!!