Härligt krispiga havrekakor med russin

IMG_8801

 

Förra veckan bakade jag till jobbet igen efter en paus över sommaren. Jag bjöd på sega maränger, Zuleikatårta och dessa ljuvligt goda havrekakor som jag fått receptet på av kära mor som i sin tur fått det av en bagare.

De blir härligt krispiga och hela satsen försvann på bara någon timme – ett mycket gott betyg!

Lennarts havrekakor, ca 40 st

200 g socker

130 g mjöl

130 g havregryn

100 g russin

220 g saltat smör, rumsvarmt

1 2/3 tsk bikarbonat

Blanda smör och socker. Blanda mjöl, havregryn och bikarbonat och blanda ned i smörblandningen. Häll i russinen. Forma teskedsstora kulor och placera med gott om plats emellan sig på en bakplåtspappersklädd plåt. 

Baka tills gyllenbruna (ca 12 minuter) på 175C. Låt svalna helt. Förvara i lufttät burk. 

2 reaktioner till “Härligt krispiga havrekakor med russin

Lämna ett svar till dinosaurgeek Avbryt svar