Förra veckan bakade jag till jobbet igen efter en paus över sommaren. Jag bjöd på sega maränger, Zuleikatårta och dessa ljuvligt goda havrekakor som jag fått receptet på av kära mor som i sin tur fått det av en bagare.
De blir härligt krispiga och hela satsen försvann på bara någon timme – ett mycket gott betyg!
Lennarts havrekakor, ca 40 st
200 g socker
130 g mjöl
130 g havregryn
100 g russin
220 g saltat smör, rumsvarmt
1 2/3 tsk bikarbonat
Blanda smör och socker. Blanda mjöl, havregryn och bikarbonat och blanda ned i smörblandningen. Häll i russinen. Forma teskedsstora kulor och placera med gott om plats emellan sig på en bakplåtspappersklädd plåt.
Baka tills gyllenbruna (ca 12 minuter) på 175C. Låt svalna helt. Förvara i lufttät burk.
Herreminje, vad goda! DE ska jag baka imorgon, lätt!