Middag på The Shed, Notting Hill

2015-03-26 19.35.38

The Shed är en sådan där restaurang jag skulle hänga i alltid om den låg i mitt område. Nu ligger den i och för sig inte så långt bort, i Notting Hill bara, men jag önskar ändå att den låg på vägen hem från tunnelbanan, då hade jag stannat till ofta ofta.

För det jag gillar med stället är hur opretentiöst det är; maten är vällagad och delikat så det kompromissas inte, men det runt omkring maten är rustikt och enkelt. Lokalen är trång med en massa små bord från (vad det ser ut) loppisar, men det är mysigt, vinlistan bra och maten god. Och personalen är trevlig och kunnig men ändå avslappnad.

När jag var här med en kompis delade vi på fem rätter, det antal som rekommenderades av personalen, och det var alldeles lagom. Först kummel med musslor och gulbeta som var god men inte wow, och hade behövt lite mer salt och peppar. Men därefter gick det stadigt uppåt.

2015-03-26 19.44.31

Pilgrimsmusslorna med blodapelsin, fänkål och schalottenlök var alldeles ljuvliga. Lökhacket med blodapelsinsaft var fenomenalt!

2015-03-26 19.55.49

Kalvcigarrerna kom från den långlagade delen av menyn och var långlagad kalv i krispig deg med en majonnäsdressing med senap, dragon och om jag inte misstar mig; pepparrot. Riktigt gott!

2015-03-26 20.16.54

Det grillade fläsket med broccoli, rotselleri och purjoaska var helt gudomligt!

2015-03-26 20.17.02

Liksom lammskivorna med maltpotatis, kronärtskocka och libbsticka. Det var mildare smaker än i fläskrätten men lika vällagat och gott.

Visserligen har The Shed öppnat en filial närmare mig; Rabbit i Chelsea, men jag önskar att de öppnade en filial i Fulham med, annars får jag väl hänga desto mer i Notting Hill framöver.

The Shed, 122 Palace Gardens Terrace, London W8 4RT 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s