Ännu en lunch i Rom

IMG_0092

Sista dagen (av två) i Rom började jag med hardcore sightseeing på Colesseum och Foro Romano och hann även med Crypta Balbi innan min lunchbokning på Ditirambo nära Campo de Fiori.

Jag vet inte var jag läste om Ditirambo, men det verkade vara en av de bättre restaurangerna i området jag rörde mig i så jag bokade board. Och liksom Armando al Pantheon var här fullt på lunchen, trots att lokalen var större.

IMG_0097

Som förrätt tog jag en trio av förrätter eftersom jag inte kunde bestämma mig, men två av dem var rätt trista. Den ricottafyllda friterade zucchiniblomman var inte krispig och smakade inte så värst mycket och råbiffen med tryffel var också ganska smaklös. Godast var helt klart skivorna av rökt anka med melon och nötter. Enkelt men gott och jag hade gärna ätit en större portion av den.

IMG_0101

Jag nöjde mig med förrätt och pasta denna gång, och bad t o m om en halvportion pasta. Det blev cacio e pepe, en romersk pastarätt med pecorino och svartpeppar, som var ljuvligt god! Ett glas vin på det och sen en espresso så var jag redo för eftermiddagens äventyr.

Ditirambo, Piazza della Cancelleria, 74-75, 00186 Roma, Italy

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s