Att Annika på Smaskens.nu bland annat har epitetet glassdrottning, det råder det ingen tvekan om efter att jag provat ytterligare ett av hennes eminenta glassrecept, nämligen denna vaniljglass med ljust muscovadosocker.
Både jag själv samt Maria och Daniel som bjöds på glassen kan intyga att den är riktigt god. Så god att vi i princip åt upp hela laddningen trots att vi satt i oss både förrätt och varmrätt precis innan. Så kan det gå när något är riktigt gott!
Vaniljglass med ljust muscovadosocker
Efter Annikas recept.
4 dl grädde
2 dl gammaldags mjölk
1 vaniljstång (jag tog 1 tsk vaniljessens istället)
4 äggulor
1,5 dl ljust muscovadosocker
Vispa äggulorna och muscovadosockret pösigt. Värm under tiden grädden och mjölken med vaniljstången. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet under omrörning. Placera sedan bunken över vattenbad, och vispa flitigt medan smeten tjocknar. Låt sedan smeten svalna i rumstemperatur, och förvara den därefter i kylskåp så att den blir riktigt kall; gärna över natten.
Kör glassmeten i glassmaskin. Kyl under tiden ned en lämplig form i frysen.
Fördela glassen i den iskalla formen. Frys i åtminstone 45 minuter innan glassen ska ätas.
Limemarinerade jordgubbar
300 g färska jordgubbar
1/2 lime, saften och ev lite rivet skal
2 msk florsocker
Rensa gubbarna och dela på hälften. Lägg i en skål och pressa i limesaften och lägg i det rivna limeskalet. Blanda i florsockret.
Glassen låter mycket god! Ha en fin dag!
Tack detsamma!
Åh, så kul att läsa! Jag är själv oerhört svag för just denna glass. Vaniljglass deluxe, helt enkelt. Det är något magiskt med muscovadosockret!
Ja, det är det verkligen. Tokgillar smörkolasmaken det ger.
Jag längar drömmande tillbaka… : ) Jag tror att vi får skaffa en glassmaskin.
Allt var verkligen supergott! Det är lyx att ha en vän som dig!
Tack fina du! Ni är välkomna any time. 🙂 Ja, en glassmaskin till sommaren blir väl perfekt!!
Detta låter supersmarrigt, synd att jag inte har en glassmaskin eller jag kanske ska skriva attans!
Kan nog vara värt att testa utan maskin ocksÓ. Blir kanske mer som muscovadoparfait, men gott.
Blir till att handla hem ljust muscovadosocker… 🙂 Ja, gammeldags mjölk också för den delen.
Bra att du känner dig manad. 🙂
Vi sällar oss till de som provar denna inom kort, låter ljuvligt gott. (Helt oavsiktligt rim där…)
Låter bra!
Hihi, inte illa att pricka in ett rim utan att ens försöka. 🙂
Sommar! Jag brukar göra limesocker med rivet limeskal och strösocker och strö över jordgubbar. Gott!!
Verkligen sommar! Äntligen liksom. 🙂 Mmm, låter precis lika gott det med.